home
 
news
office
contact
links
project
project
project
project
project
producten
profiel
base architecture is een jong en ervaren architectenbureau, opgericht in 2007 door Marthijn Reekers, gevestigd in Amsterdam en werkzaam door heel Nederland.
base architecture werkt slagvaardig en persoonlijk, voor en mèt de opdrachtgever. De grootte van onze bureau maakt het mogelijk snel en alert te reageren. We werken graag met betrokken opdrachtgevers en kunnen uw wensen en toekomstvisies vertalen in een concreet ontwerp. We beschouwen het als onze uitdaging meer uit het ontwerp te halen dan u voor mogelijk acht!
base architecture ontwerpt woningbouw voor met name particuliere opdrachtgevers (PO en CPO) en kleinschalige projectontwikkelaars. We beheersen meerdere disciplines, maar woningbouw is onze specialiteit; van villa's tot appartementen, van nieuwbouw tot herontwikkeling bestaande gebouwen.
base architecture maakt architectuur met een aantrekkelijk en uitgesproken karakter. In directe zin door heldere, begrijpelijke ontwerpen te maken. De nadruk ligt op lichtinval, zicht en ruimtelijke plattegronden, met mooie materialen en details die de ontwerpen ondersteunen. In indirect zin door ontwerpen die reageren op de omgeving, maatschappelijke ontwikkelingen en open staan voor vernieuwing. Duurzaamheid is een vanzelfsprekend onderdeel van het ontwerp: ruimtelijk, in materialisering en installatietechnisch. Doelstelling bij ieder ontwerp is om binnen opdracht, context en budget het best mogelijke ontwerp te realiseren.
base architecture fantaseert graag over hoe mensen kunnen wonen, werken en genieten. Dat testen we geregeld in prijsvragen en proberen de bevindingen in onze opdrachten door te voeren. Naast het wonen zelf vinden we de rol van wonen in de omgeving erg belangrijk.
base architecture werkt zelfstandig en, afhankelijk van de opdracht, soms met meerdere disciplines. Voor complexere opdrachten werkt base architecture vaak ook in samenwerkingsverbanden met vaste partners om zowel creativiteit, als productie en continuiteit te garanderen. De samenwerkingsverbanden gebeuren altijd onder naam van base architecture met 1 aanspreekpunt. base architecture werkt in alle fasen van het ontwerpproces tot en met de uitvoering.

publicaties
Highlight nr.4 2010, kwartaalmagazine Velux
project: 0707 villa ParkOost

A/S/L 2002, uitgever: 010 Rotterdam
project: Transito - 5* hotel aan de noordelijke IJ-oevers van Amsterdam, NL

Brabants Dagblad
project: 5XB - nieuwe brug voor de stad Den Bosch, NL

Vasim ideeenbundel, uitgever: Stad Nijmegen, NL
project: Strand-West
lezingen
december 2009
Nantes, FR -opleiding 'sustainability' aan de Ecole Nationale Superieure d'Architecture de Nantes, door Score2d; lezing: 'update on sustainable projects in NL'

  architecture urban planning and interior