home
 
news
office
contact
links
project
project
project
project
project
producten

th1

januari 2012
2e prijs in besloten prijsvraag uitbreiding Gerrit Rietveld Academie voor Rietveld2! Zowel de jury als het publiek heeft ons de 2e prijs gegund. Naar concept van Pieter Elbers is de inzending van het schetsontwerp voor de prijsvraag met onze medewerking tot stand gekomen. Grafisch ontwerper Lotte Schröder heeft prachtige werk voor het boek en de tentoonstelling geleverd!

th1

januari 2012
Villa Parkoost te Utrecht is opgenomen in het inspiratieboek met daglichtconcepten van Velux.

th1

december 2011
base architecture wenst u een spetterend 2012!!

th1

november 2011
base architecture heeft een ontwerp gemaakt voor een verbouwing bij het bedrijf Artiplast. Een vernieuwde entree met een meubel dat zowel zitruimte is als showroom voor de producten. Een nieuwe werkruimte en aanpassing van 2 bestaande werkruimten in de productiehal.

th1

oktober 2011
De 1e Amsterdamse Zelfbouwbeurs afgelopen weekend op zaterdag 29 en zondag 30 oktober was een groot succes! Bijna alle kavels zijn onder optie genomen. Ook de stand van base architecture werd goed bezocht en we zijn zeer tevreden met alle positieve reacties op onze inspiratiewoningen!
Wilt u een woning voor uzelf laten bouwen of samen met anderen een woongebouw, dan kan base architecture u helpen met zowel het ontwerp als het traject uit te stippelen.

th1

oktober 2011
Op zaterdag 29 en zondag 30 oktober is er de Zelfbouwbeurs in Amsterdam. Een groot aantal vrije kavels op verschillende lokaties in Amsterdam zullen in de verkoop gaan. base architecture staat met een stand op deze beurs! Wilt u een woning voor uzelf laten bouwen of samen met anderen een woongebouw, dan kan base architecture u helpen met zowel het ontwerp als het traject uit te stippelen.
De ontwerpen van base architecture zijn altijd betaalbaar creatief maatwerk!
th1 oktober 2011
Nieuwe opdracht! base architecture zal een aantal aanpassingen aan het interieur ontwerpen van het bedrijf Artiplast in Lelystad. Er worden 2 nieuwe kantoorruimten gecreeerd en een nieuwe entree.

th1

september 2011
Op zaterdag 24 september (start 10 uur), kunt u onder leiding van de projectleider vrije kavels meefietsen langs een aantal bijzondere zelfgebouwde woningen en kavelprojecten. Villa ParkOost (Max Ernstlaan) is opgenomen in de fietsroute die ook te downloaden is: Fietsroute Vrije Kavels

th1

september 2011
Nieuwe opdracht! base architecture heeft voor een particuliere opdrachtgever eettafel XXL ontworpen met een afmeting van maar liefs 180 x 180cm! Het blad bestaat uit 2 delen en is gemaakt van amerikaans noten met 4 losse poten van gevouwen RVS stripstaal, geborsteld.
De tafel is momenteel in uitvoering.
th1 augustus 2011
base architecture heeft de overzichten van projecten op haar website aangepast. Overzichtelijker en de projecten openen nu in een apart window.

th1

juni 2011
base architecture heeft in samenwerking met Studio AI een aantal woonconcepten met appartementen ontwikkeld voor kavels in Almere Europakwartier-West. De woonconcepten zijn zowel als totaalconcept als CPO verder te ontwikkelen. Meer beelden volgen later.

th1

mei 2011
base architecture was op uitnodiging aanwezig bij het Daylight Symposium in Lausanne. Oude waarden ten aanzien van daglicht herleven in architectuur en wetenschap en worden geherinterpreteerd. Naast de zeer interessante lezingen en discussies op gebied van wetenschap, techniek en architectuur, kon de lokatie niet treffender zijn: het nieuwe Rolex Centre door SANAA. Huiveringwekkende constatering is wel dat er nieuwe uitgebreide EU normering onderweg is aangaande daglicht , die grote veranderingen te weeg gaat brengen.

th1

april 2011
base architecture heeft aan een aanbesteding gewerkt voor herontwikkeling van een voormalig schoolgebouw. Deadline was 1 april. Een slim plan zal nieuw leven blazen in een buurtbepalend gebouw. Alles is op tijd ingeleverd en uitslag volgt over een maand..

th1

februari 2011
Villa ParkOost van de familie Nieuwendijk heeft een nominatie voor de Velux Award 2010 gehaald en daarmee een plek bij de laatste 5 bereikt. De lovende woorden van de jury, uit monde van voorzitter Hans Ruijssenaars wilden we u niet onthouden.
De villa is uitgebreid te zien in het blad Highlights nr.4 2010 van Velux.

th1

januari 2011
base architecture heeft een schetsverkenning gemaakt voor de Begane Grondverdieping van een familiewoning in Rotterdam. Meer licht, rondloopmogelijkheid zonder te veel inkijk in de keuken was de opgaaf. Een glazen entreehal, veel kastruimte en een leefeiland in de keuken. zorgen voor meer zicht en bewegingsvrijheid in de plattegrond.

th1

2010 / 2011
We wensen iedereen een zeer innovatief 2011!!
base architecture heeft een mooi jaar achter de rug met de oplevering van een aantal projecten, waaronder de zeer spannende Villa ParkOost met de lange vide, van de familie Nieuwendijk en een kleine en fraaie uitbouw in Rotterdam met een gevel van glaspanelen, van de familie Lambregts.
We danken alle opdrachtgevers en mensen waar we het afgelopen jaar mee hebben gewerkt voor hun vertrouwen, inzet en kennis en wensen iedereen een prachtig, innovatief 2011 toe! namens base architecture, Marthijn Reekers

th1

november 2010
uitbouw Rotterdam opgeleverd!
Met het aanbrengen van het laatste zetwerk is de 2e uitbouw van het project 'Kop op zuid', de woning van de fam.Lambregtse, opgeleverd. De lichte uitbouw op de 1e verdieping heeft een gevel van glaspanelen en contrasteert daarmee met de bestaande zware onderbouw van antraciete metselwerk. De achterzijde van de uitbouw heeft een geheel openvouwende pui naar het dakterras.

th1

november 2010
'People meet in architecture' is het thema van de Architectuur Biënnale Venetië 2010
base architecture bezocht de Biënnale met collega-architecten. Ronald Rietveld snijdt in het NL paviljoen met 'Vacant NL' een helder en actueel thema aan in een even heldere tentoonstelling. (kunnen heel wat landen nog wat van leren!) Interessant was ook het werk Cloudscapes van Transsolar KlimaEngineering + Tetsuo Kondo, die op een elegante wijze het thema centraal stelt.

th1

oktober 2010
Villa ParkOost gereed en ingericht!
Na de bouwkundige oplevering in september, heeft de familie Nieuwendijk direct zijn intrek genomen in hun spannende nieuwe huis. Inrichting is grotendeels klaar en base architecture heeft de eerste foto's van binnen genomen. De open 'rondloopplattegrond' en prettig licht door de vide tot in de woonkamer zijn nu goed waarneembaar.
th1 september 2010
Per 1 oktober 2010 start de 6% BTW regeling! Opdrachtgevers hoeven tijdelijk geen 19%, maar 6% BTW over arbeid te betalen bij ver- en aanbouwen. Een extra reden om nu uw bouwplannen te realiseren!
base architecture zoekt nieuwe projecten! Hebt u nieuwbouw- of verbouwplannen? Wij zijn betrokken architecten met creatieve ideeën en professionele kennis! Bel voor een vrijblijvende afspraak.

th1

augustus 2010
De uitbouw in Rotterdam is wind- en waterdicht. Alle glaspanelen, ramen en de draai-vouwpui naar het terras zijn gemonteerd. De tuinkast met ruwhouten delen is klaar en gestart is met het zetwerk en met de binnenafwerking.

th1

juli 2010
De oplevering van project 0707 ParkOost komt in zicht! Buiten is zo goed als klaar, binnen wordt er nog volop aan de afwerking gewerkt. De bouwplaats is grotendeels leeg en er is gestart met de aanleg van de tuin.
-oplevering verwacht eind augustus/begin september.

th1

juni 2010
Een groep studenten van de Hogeschool Utrecht hebben de afgelopen maanden onder begeleiding van Marthijn Reekers gewerkt aan project PRO4.2 -herbestemming van een bestaand utilitair gebouw van voor 1950- en hadden hun eindpresentaties deze maand. Niet alleen een zeer actueel thema, maar de presentaties brachten interessante nieuwe bestemmingen, ontwerpen en oplossingen aan het licht!

th1

juni 2010
Er wordt volop gewerkt aan de 2e uitbouw in project 0807 Kop op Zuid in Rotterdam. De montage van reglitglazen panelen van de buitengevel is gestart. De panelen zijn deels wel en deels niet gevuld met een harde isolatie waardoor de gevel diepte krijgt. Binnen valt er door de dubbele gevel plaatselijk gefilterd licht binnen.

th1

mei 2010
De jaarlijkse excursie van Franse architecten die een opleiding volgen bij Score2d in duurzaamheid, bezochten Nederland. Het bezoek van de 60 deelnemers aan Amsterdam werd door base architecture georganiseerd en begeleid. We bezochten het Oostelijk Haven gebied, NDSM terrein en IJburg. De afsluiting was een bezoek aan het interessante, duurzame nieuwe buro van architectenbureau Paul de Ruiter. Projectarchitect Noud Paes van het bureau van Paul de Ruiter heeft ons vervolgens rondgeleid in het net opgeleverde, erg fraaie en uiterst duurzame kantoor TransPort op Schiphol.

th1 mei 2010
base architecture's Marthijn Reekers heeft tijdelijk freelance meegewerkt aan een opdracht van ZSV architecten bna: ontwerp tbv. aanbesteding vernieuwing van een school in Almere, NL.

th1

april 2010
Project 0707: de vrijstaande villa in ParkOost heeft zijn hoogste punt bereikt! Het dak is bijna geheel bedekt met pannen en de ramen zitten er in. De vide die het huis in 2-en snijdt wordt steeds duidelijker zichtbaar. Volgende stap is het aanbrengen van de beglazing en de metalen gevelpanelen en de afwerking binnen.

th1

1 april 2010
base architecture is vandaag 3 geworden!
YvS heeft speciaal voor ons deze print ontworpen en we hebben nog 2 cadeautjes die we dit jaar nog mogen uitpakken! In de komende maanden zullen we namelijk 2 projecten opleveren.

th1

maart 2010
base architecture heeft met de inzending 'art house Fort Box' deelgenomen aan de prijsvraag voor herbestemming van de Genieloods van Kunstfort Vijfhuizen. Met een box-in-box constructie ontstaat er een spannende wisselwerking tussen bestaand en nieuw, kunst en geschiedenis.
-De inzending is te zien onder projecten-utilitair op deze site.

th1

maart 2010
Samen met Yuri Werner architect bna hebben wij deelgenomen aan de BNA Jonge Architectenprijsvraag-2010. Het thema van de prijsvraag dit jaar: De Verticale Stad. Onze inzending Candybox is te zien onder projecten woningbouw op deze site.

th1

februari 2010
base architecture heeft met de inzending 'Visionair' deelgenomen aan de prijsvraag voor een loopbrug voor het Oogziekenhuis in Rotterdam. Een spectaculaire verbinding tussen 2 gebouwen, waarbij het ritme van de spanten zich aanpast aan de plaatselijk gewenste lichtintensiteit en beleving van de gebruiker. -De inzending is te zien onder projecten op deze site.

th1

februari 2010
Voor onroerendgoed makelaarskantoor Hypodomus hebben we interieurontwerpen gemaakt voor verschillende apartementen in Amsterdam, NL. Plannen voor zowel grotere als kleinere families voor hetzelfde appartement.

th1

januari 2010
Project 0807 Kop op Zuid heeft zijn bouwvergunning! We werken nu aan de uitvoering en hopen zo spoedig mogelijk te starten met de bouw.

 

  architecture urban planning and interior